lørdag 2. januar 2010

Kristin Størmer Steira solid i 10 km. klassisk

Etter en mer enn godkjent prolog i går, lå forholdene enda bedre til rette for Kristin Størmer Steira i dagens 10 kilometer i Oberhof.

Det kunne lett ha blitt et kjedelig renn der en sterk tetgruppe med Petra Majdic, Natalia Korosteleva og Justyna Kowalczyk hadde gått i fra i teten. I stedet klarte forfølgerne å kjempe seg inn på teten. Kristin gikk smart og jevnt, og klarte å henge på Kowalczyk som gikk hardt i front de siste kilometerne.

Tredjeplassen til Kristin i dag gir hun et godt utgangspunkt foran sprint-distansene de neste dagene. Flere av sprinterne kom et stykke bak i dag, og dermed har Kristin noen sekunders forsprang på flere av konkurrentene som forventes å gjøre det bedre enn henne i sprint-øvelsene.

Uten Marit Bjørgen kunne det blitt en lite severdig Tour de Ski i kvinneklassen, sett med norske øyne. I dag imponerte Kristin, og hun viser at hun klarer å henge med de aller beste. Det er bare å glede seg til fortsettelsen. Vi vet at hun kan ta igjen mye når slalom-bakken står for tur på tampen av Tour de Ski.
Share/Save/Bookmark

0 kommentarer: