søndag 3. januar 2010

Eldar Rønning seiret i meget dramatisk sprint

I en dramatisk sprint-konkurranse med flere fall, klarte både Eldar Rønning og Petter Northug å komme seg helskinnet til finalen. Mange av de største konkurrentene i sammendraget var kjørt av lasset i kvartfinalen og semifinalen, og Petter hadde sjanse til å rykke fra noen av de hardeste utfordrerne i touren. Axel Teichmann klarte imidlertid å komme seg videre til finalen på tid.

Det virket som om det skulle bli Sveriges dag i Oberhof, men Eldar Rønning klarte å følge Emil Jønsson i den siste kneiken mot mål. Like før oppløpet måtte Jønsson i snøen etter å ha blitt felt av Ivan Alypov, og dermed åpnet oppløpet seg for Eldar Rønning. Ingen klarte å følge avslutningen til Rønning, og Petter Northug sikret seg en andreplass ettersom Ivan Alypov ble disket.



Det ble en stor norsk dag med dobbeltseier på den klassiske sprinten for herrene. Petter Northug - med sin andreplass i sprinten - fester grepet på Touren. Northug leder nå Tour de Ski foran Axel Teichmann som fikk tredjeplass på dagens dramatiske sprint.

Share/Save/Bookmark

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hadde trodd at petter skulle vinne i dag også men en litt heldig andreplass er jo supert. Gratulerer til Eldar Rønning.

Arild M. sa...

En vanvittig spennende finale. Syns litt synd på sverige og Jønsson men uhell og sammenstøt er jo en del av gamet!