søndag 29. november 2009

Råsterk Northug i Kuusamo

Det blir vel russisk, tenkte jeg etter at de fleste listene viste russere på topp ved de fleste passeringer. Den 15 kilometer lange klassiske løypa skilte mye på slutten, og russerne syntes å stå løpet. Selv råsterke Hjelmeset lå et stykke bak etter et ufrivillig sammenstøt med en servicemann.

Håpet var fremdeles til stede da det viste seg at Maxim Vylegzhanin lå bare 8 sekunder foran Petter Northug da det gjenstod knappe 2 km. av løpet. Men, Petter gikk alene i skogen, og han måtte da også gjøre jobben alene. Jo, en pallplass var kanskje mulig dersom Petter ikke hadde brent for mye krutt i begynnelsen av løpet.

Jeg gikk litt frem og tilbake mellom fjernsyn og gryter på kjøkkenet da vi fikk se Petter Northug klyve siste bakken. Jo, han var ikke helt sjanseløs på en medalje, men så hadde da Maxim heller ingen dårlig finish. Først på oppløpet ble det klart at Petter Northug gikk fortere enn forventet sammenlignet med klokka på skjermen. Nedtellingen viste at selv førsteplassen var innen rekkevidde, og til tross for et langt oppløp klarte Petter å slå klokka. Ifølge vg.no er han like overrasket som en del av TV-seerne.

Dermed var noe av det råeste vi har sett i Kuusamo et faktum. Petter Northug viste en vanvittig styrke i siste del av en klassisk 15 kilometers løype i klassisk! Dette var definitivt ikke noe barneskirenn, og Petter viser nå kvaliteter som konkurrentene har grunn til å legge merke til. Med Tour de Ski og OL i tankene, kan vi gå en meget gledelig skivinter imøte. Nedenfor ser vi Petter Northug på pressekonferanse like etter seieren i Kuusamo.



Share/Save/Bookmark

0 kommentarer: